2013/12/26

Halam Geldi (2013) Fragmanı


Filmin Özeti:

Film, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde medeniyetlerin iç içe geçtiği, birden fazla kültürün bir arada yaşadığı köylerden biri olan Akıncılar’da yaşayan Diyarbakırlı ve henüz 13 yaşındaki üç genç kızın hazin öyküsünü anlatıyor ve ülkemizin halen kanayan yaralarından biri olan, “çocuk gelinler” gerçeğini beyazperdeye taşıyor. Çocuk gelinlerin uzaktan uzağa seyrettiğimiz dramını, akraba evliliğinden doğan engelli çocukların yaşamını çocukların gözünden anlatan film aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi olarak hayat buluyor. Film, aynı zamanda Kıbrıs'ın kuzeyi ve güneyi arasındaki sınır sorununu da insani yönleriyle ele alışıyla ön plana çıkıyor.  50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde özel bir gösterimle galası yapılan filmin senaryosu, gazeteci Evrim Kanpolat tarafından gerçek bir olaydan uyarlanarak yazıldı. Filmde Türk oyuncuların yanı sıra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan oyuncular da yer alıyor.



Halam Geldi Filmi Oyuncuları:

Çocuk Oyuncular: Miray Akay (Myroslava Kostyeva), Melisa Celayir, Tunç Oral, Görkem Eşgünoğlu (Down Sendromlu), Melis Kara, Alfie (Köpek)

Türk Oyuncular: Burçin Terzioğlu, Tugay Mercan, Onuryay Evrentan, Necip Memili, Dilek Çelebi, Ümit Çırak,Turgay Tanülkü, Şefika Ümit Tolun, Berke Hürcan, Gürsu Gür, Nesrin Üskanat, Funda Pelin Kurt, Erkan Kabakçıoğlu, Cemal Gönen, Mert Soyyer, Metin Soyyer, Ömer Babacan (Bedensel Engelli), Orhan Osman (Buzuki Orhan), Metin Soltay.

K.K.T.C. Oyuncular: Osman Alkaş, Barış Refikoğlu, Erol Refikoğlu, Mehmet Samer, Derman Atik, Mehmet Soyluoğlu, Tuygun Töre, Akıncılar Köyü Sakinleri ve SOS Köyü Çocukları (KKTC Kimsesiz Çocuklar Kurumu)
Yönetmen / Directed by Erhan Kozan
Yapımcı / Producer Sami Dündar
Ortak Yapımcı / Co-Producer Said Taktak
Yazan / Written by Evrim Kanpolat
Uygulayıcı Yapımcı / Line Producer Ebru Hamamcıoğlu
Yardımcı Yönetmen / First Assistant Director Çiğdem Girgin & Zeliha Orman
Yapım Sorumlusu / Production Manager Abdullah Yalçın
Görüntü Yönetmeni / Director of Photography Emre Konuk & Türksoy Gölebeyi
Kurgu / Editing Mustafa Preşeva & Said Ali Demir
Müzik / Music Ercüent Vural
Ses Tasarımı / Sound Design Fırat Çavaş & Merih Erseçgen
Makyaj ve Saç Tasarım / Make-Up Artist & Hair Designer Derya Ergün
Kostüm / Costume Tuba Ataç & Rabia Durak
Sanat Yönetimi / Art Direction Burhan Türk
Yapım Tasarımı / Production Designer Sami Dündar
Oyuncu Seçimi / Casting by Başay Okay & Serap Hatipoğlu

"Halam Geldi" film müzikleri

Olsa da izlesek dediğiniz yerli ve yabancı dizi ve filmlerin fragmanları, film müzikleri, kamera arkası görüntüleri ve filmlerden sahneler Olsa da izlesekte!

Ücretsiz E-Posta Aboneliği :